Dierfysiotherapie
 
 
i i

Zorg & preventie
op maat


Werkwijze
Dier-vitaal staat voor kwalitatieve zorg en preventie op maat. Via een gestructureerd onderzoek ga ik op zoek naar de kern van het probleem of naar de zwakke schakel. Voor mij is het een uitdaging om de puzzelstukjes op zijn plaats te krijgen. Op die manier kan ik een efficiënt plan van aanpak opstellen dat verder gaat dan alleen symptoombestrijding. Je dier krijgt de behandeling op maat die het verdient waarbij ik rekening houd met het lichamelijke probleem, het karakter, de leefomstandigheden en de mogelijkheden van dier en eigenaar.

Communicatie met jou als eigenaar
Samen met jou als eigenaar breng ik de situatie uitgebreid in kaart. De bevindingen van het onderzoek worden duidelijk besproken. Als er geen indicatie is voor behandeling met dierfysiotherapie, bespreek ik dit eerlijk en kijken we samen of er andere mogelijkheden zijn. Tijdens de behandelperiode evalueren we regelmatig het verloop en het effect van de behandeling. Ik vind het belangrijk dat je een goed beeld hebt van het probleem en het behandelplan. Aarzel dan ook niet om bemerkingen, bevindingen of twijfels met mij te bespreken.  

De kracht van samenwerken
Voor een optimaal resultaat vind ik een goede samenwerking met andere disciplines essentieel. Hierbij kun je denken aan de dierenarts, osteopaat, trainer etc. Door goed te overleggen met verwijzers en de kennis en kunde van andere specialisten in te schakelen waar nodig, krijgt je dier de zorg die het verdient. Vanwege de grote verscheidenheid aan deskundigen is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Ik heb een uitgebreid netwerk van verschillende specialisten opgebouwd en kan je doorverwijzen naar de juiste personen met de juiste kennis.

Up to date
Het onderzoek en de behandeling van je dier zijn steeds gebaseerd op de laatste ontwikkelingen en de nieuwste inzichten binnen het vakgebied. Ik houd de wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de fysiotherapie goed in de gaten en volg regelmatig bijscholingen om up to date te blijven.

Verwijzing nodig?
Je kunt rechtstreeks contact met mij opnemen voor dierfysiotherapie. Ook kan een dierenarts je doorverwijzen. Indien nodig overleg ik met de dierenarts voor medische achtergrondinformatie en het behandelplan. Aan het einde van elke behandelreeks breng ik verslag uit aan de dierenarts.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren
i i
©DIER-vitaal
Tel.: +31 (0)6 - 44 46 41 54  -  E-mail: info@dier-vitaal.nl