Dierfysiotherapie
 
 
i i

Zorg & preventie
op maat


Even voorstellen
Ik ben Sigried Dupuis. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met honden en zij vormen nog steeds een rode draad in mijn leven.

Na mijn opleiding fysiotherapie heb ik me gespecialiseerd in de manuele therapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Deze Master na Master opleiding heb ik in 2010 afgerond. Als manueel therapeute ben ik gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van klachten aan de gewrichten (m.n. de wervelkolom) en ben ik bevoegd om gewrichten te manipuleren (het zogenaamde “kraken”).
 
Na 7 jaar werken als fysiotherapeute/manueel therapeute bij mensen, heb ik besloten een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Al van kinds af aan wil ik graag met dieren werken en in 2011 ben ik gestart met de opleiding dierfysiotherapie aan de Universiteit Gent. In 2013 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik Dierfysiotherapie Dier-vitaal gestart. Sinds 2016 ben ik ook in Nederland erkend en sta ik ingeschreven in het diergeneeskunderegister en bij de beroepsvereniging van dierenfysiotherapeuten.

Ik combineer mijn werk als dierenfysiotherapeute met het werk als fysiotherapeute/manueel therapeute bij mensen. De ontwikkelingen binnen het vakgebied gebeuren over het algemeen op menselijk vlak. Doordat ik ook met mensen werk, kan ik goed de laatste ontwikkelingen en de nieuwste inzichten vertalen naar de behandeling van dieren. Daardoor krijgt je dier steeds een up to date benadering en de zorg op maat die het verdient.

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren
i i
©DIER-vitaal
Tel.: +31 (0)6 - 44 46 41 54  -  E-mail: info@dier-vitaal.nl